BH Maatguide

LASCANA helpt jou bij het vinden van de juiste bh maat. Volg onderstaande instructies, bereken jouw bh maat en draag voortaan een perfect passende bh!

Benodigdheden: Een meetlint, een spiegel en een goedzittende (niet push-up) bh.

Een bh maat bestaat uit twee onderdelen. Je hebt een cijfer voor de onderwijdte (in centimeters) en een letter voor de cupmaat (je borstomvang). Samen vormen deze twee onderdelen jouw unieke bh maat. Het allerbelangrijkst tijdens het meten van je bh maat: ben eerlijk tegen jezelf. Trek het meetlint niet te strak aan. Ontspan, sta rechtop en adem rustig. Let op: zorg dat het meetlint tijdens het meten van de onderwijdte en de borstomvang aan de voor- en achterkant op dezelfde hoogte zit, controleer dit met behulp van de spiegel. Lukt dit niet? Vraag dan iemand om je te helpen met meten.


Maattabel

Meetinstructies:

1. Onderwijdte: Meet de omvang direct onder je borsten (in centimeters). Er mag geen speling tussen je huid en het meetlint zitten, maar trek het meetlint ook niet meteen strak aan. 

2. Borstomvang/cupmaat:
Meet je borsten op het volste punt, houd de band vast onder je oksel. Houd het meetlint losjes vast, je mag de borsten tijdens het meten niet vervormen of indrukken. Let op: meet je borstomvang terwijl je een goedzittende (niet push-up) bh draagt.
 
Vind met behulp van jouw metingen in onderstaande tabel jouw perfecte bh-maat. Combineer hiervoor het cijfer van de onderwijdte met de letters van de cupmaat.


Met behulp van jouw bh-maat bestel je de perfect passende bh. Een perfect passende bh zit fantastisch en zorgt daarnaast voor de volgende pluspunten:
 • Een schitterend decolleté;
 • Een betere lichaamshouding;
 • Ontlasting van je rug en schouders;
 • Voldoende comfort en ondersteuning;
 • Geen last van knellingen en pijn. 

Heb je jouw favoriete bh van ons thuis ontvangen en ga je de bh passen? Zorg dan dat je bij het passen altijd de haakjes op de meest losse stand hebt. De bh-band rekt namelijk vaak uit naarmate je de bh vaker hebt gedragen. Je kan de bh-band dan altijd nog strakker maken door de haakjes op een strakkere stand te zetten! Extra tip: probeer om twee vingers onder de bh band te doen bij het passen, als dit mogelijk is heb je de goede maat!

Zit de bh toch nog niet helemaal zoals je zou willen? Dan is een andere maat misschien toch beter voor jou.
 • Als de onderband van je bh omhoog kruipt heb je waarschijnlijk een te grote bh-omvang gekozen, probeer een maat kleiner;
 • Als je borsten uit de bh-cups puilen heb je waarschijnlijk een te kleine cupmaat, probeer een cupmaat groter
 • Als je bh-bandjes knellen heb je waarschijnlijk een te grote omvang, probeer een maat kleiner. De steun hoort namelijk niet vanuit de bh-bandjes te komen, maar uit de omvang van de bh.

 • Sister sizes

  Hieronder vind je een overzicht van je sister sizes, maten die hetzelfde cupvolume hebben maar een andere onderwijdte. Als je onderband te strak zit ga je een cupmaat omlaag en een onderwijdte maat omhoog. Als je onderband te los zit ga je een cupmaat omhoog en een onderwijdte maat omlaag. Voorbeeld: als je huidige bh-maat B75 is, dan wordt je nieuwe maat C70 voor een strakkere band en A80 voor een lossere band.
  Vind jouw huidige maat en zie ernaast je nieuwe bh-maat staan!