Figuuradvies lingerie

Elk figuurtype is uniek en elke vrouw heeft andere vormen. In deze gids speciaal voor lingerie, vind jij welke lingerie het beste past bij jouw figuur. Iedere vrouw is uniek en bijzonder. Of jij nu een gezegend bent met volle heupen of een mooie smalle taille hebt, voor elk figuur geven wij de beste tips! Deze pagina is natuurlijk maar een inspiratie, want het belangrijkste is dat jij je fijn en vrouwelijk voelt. Kies dus lingerie waar jij helemaal jezelf in kunt zijn!

 Doe vooral inspiratie op en feel fabulous because it’s a woman’s world!Peerfiguur

Heb jij volle billen, een slanke taille en zijn jouw heupen breder dan je schouders? Jij hebt dan een ‘peerfiguur’. Kenmerkend voor dit type figuur is dat je vaak smalle schouders en brede heupen hebt. Je kunt de nadruk dan ook het beste leggen op je bovenlichaam voor je lingerie. Kies bijvoorbeeld voor lingerie met leuke kleuren of een printje. Ook een BH met details zoals kant zorgen dat de nadruk op je bovenlichaam ligt. Een bandeau BH of een balconette BH zijn goede modellen voor dit figuur. Door dit model BH lijken je schouders breder. Wanneer je wat onzeker over je onderlichaam bent, kun je kiezen voor een broekje dat wat hoger valt. Je kunt op deze manier een eventueel ‘buikje’ verbloemen en je heupen lijken smaller door de hoge taille.

 Appelfiguur

Heb jij een voluptueus lichaam? Ben jij dus gezegend met ronde vormen en slanke benen? Dan heb jij een appelfiguur. Dit figuur is herkenbaar aan volle borsten en de nadruk ligt dan ook op het middenlichaam. Een appelfiguur heeft vaak een buikje, maar dat hoeft zeker geen reden te zijn om je onzeker te voelen in lingerie! Bij dit figuur kun je het beste je onderlichaam benadrukken. Kies bijvoorbeeld voor een wat hoger of corrigerend broekje. Hierdoor lijken jouw benen langer en kan een eventueel buikje verbloemd worden. Kies voor een slip, string of ander broekje met print of details. Hierdoor zal de nadruk hierop komen te liggen. Wil je de nadruk meer op je volle borsten leggen, kies dan voor een wat drukkere BH. Kies wel voor een BH met genoeg ondersteuning. Voorbeelden hiervan zijn beugel BH’s en wanneer jij je borsten wat kleiner wil laten lijken, kies dan voor een minimizer BH.

 Zandloperfiguur

Heb jij wat bredere heupen en schouders en een mooie slanke taille? Dan heb jij een zandloper figuur. Ook bij dit figuur heb je vaak vollere borsten, waardoor een goede ondersteuning belangrijk is. Dit hoeft niet altijd, wanneer je wat kleinere borsten hebt kun je ook kiezen voor een halter BH. Vrouwen met een zandloper figuur hebben een heel vrouwelijk lichaam. Je kunt het beste de nadruk leggen op je taille en schouders. Kies dan voor een bandeau BH of balconette BH.  Hoe breder de BH bandjes hoe meer ondersteuning je borsten hebben. Wil jij extra ondersteuning voor je borsten en wil je dat ze wat kleiner lijken? Kies dan voor een voorgevormde BH met effen kleur, minimizer of beugel BH. Deze BH soorten geven meer steun.
Rechtfiguur

Heb jij een ‘atletisch figuur’? Heb jij een smalle bouw, met heupen en schouders die even breed zijn? Dan heb jij een rechtfiguur. Je hebt subtiele rondingen. Om je figuur meer vorm te geven kun je het beste kiezen voor opvallende BH’s. Om je borsten wat meer volume te geven kun je het beste kiezen voor een push up BH. Hierdoor lijken je borsten groter en krijgen ze meer volume. Ook een triangel model of bralette is geschikt voor dit figuur, je figuur zal hierdoor namelijk minder recht lijken. Wanneer jij sportief bent kun je ook kiezen voor een bustier BH. Deze BH geeft meer ondersteuning en vooral wanneer jij actief gaat zijn is dit fijn.

 


Diamantfiguur

Heb jij een vol bovenlichaam gecombineerd met smalle heupen en slanke benen? Dan heb jij een V-figuur. De nadruk ligt dus op de bovenkant net zoals bij een diamant. Bij dit figuur heb je vaak grote borsten. Hierdoor kun je het beste kiezen voor een voorgevormde BH met brede bandjes of een minimizer BH. Heb jij geen hele grote borsten, dan kun je ook kiezen voor een beugel BH of een  balconette BH. Om je figuur wat meer in balans te brengen kun je de nadruk op je broekje leggen. Kies bijvoorbeeld voor een slip of string met een printje of kant.