1.015 artikelen

Tips en trends rondom badmode 2022

Stijlvol in bikini en badpak

In het zwembad, op het strand of bij een meer: als je eenmaal lekker aan het zwemmen bent, voel je je als een vis in het water. Daarbij hoort een comfortabel en mooi badpak of bikini, waar je je goed in kunt bewegen. Voor ieder figuur is er geschikte badmode, die je passen als een tweede huid en je rondingen mooi laat uitkomen. Met de volgende tips ben jij klaar voor je volgende zonvakantie!

Inhoudsopgave

Welk badmode type ben jij?
Het badpak – sportief, vrouwelijk en sexy
De bikini – veelzijdig en verleidelijk
Strandkleding: zomers gekleed op de pier
Waar ga je naartoe?
Reiniging en onderhoud: zo blijft je zwemkleding langer mooi
Conclusie: voor iedere vrouw en type vakantie is er een bijpassend type badmode
Bikini's: populaire cupmaten
Bikini's: populaire kleuren
Badpakken: populaire cupmaten
Badpakken: populaire kleuren
Tankini's: populaire cupmaten
Tankini's: populaire kleuren
Grote maten badmode

Welk badmode type ben jij?

Als je graag sprongen maakt van 10 meter hoge rotsen of beachvolleybal op het strand wil spelen, heb je hele andere zwemkleding nodig dan wanneer je liever lekker zont en af en toe in een warme jacuzzi stapt. Er is natuurlijk veel mooie badmode, ook voor sportieve activiteiten! Daarnaast moet je ook goed op je figuur letten tijdens het kopen van badkleding. De een kan beter een triangelbikini met printjes dragen en de ander kan beter voor een zwarte beugelbikini kiezen.

Het badpak – sportief, vrouwelijk en sexy

Het klassieke badpak zakt niet af en bedekt je buik. Het sportieve badpak heeft brede bandjes met een racerback, dat zorgt voor veel comfort en blijft goed zitten tijdens het zwemmen of andere sportieve activiteiten. Functionele materialen die bestand zijn tegen chloor zijn perfect als je sportief zwemt en vaak moet trainen. Een vrouwelijk badpak is de juiste keus als je veel rondingen hebt. Kies bijvoorbeeld een model met een gemodelleerde taille, een high-cut voor optisch langere benen en gevoerde cups voor een prachtig decolleté. Een corrigerend badpak is ideaal als je graag iets slanker wilt lijken. Badpakken zijn perfect voor sportieve dames, dames met veel rondingen, of oudere dames. Als je graag een sexy look wil kun je ook gaan voor een monokini! Deze heeft veel cut-outs en showt veel huid.

De bikini – veelzijdig en verleidelijk

Een bikini is erg populair als badkleding, er is genoeg keus in pasvorm, materiaal en kleur. Vaak is er de optie om te mixen en matchen, erg handig als je graag een broekje in een grotere maat wilt dan je topje, of andersom natuurlijk! Ook heb je dan meer keus: wil je een triangel top, beugel top, push-up top, halter top of bandeau top? En draag je daarbij liever een hotpants, broekje met strikjes of een string bikini? Er zijn dus mega veel varianten van de bikini, voor iedere vrouw is er wat wils. Ga voor een beugelbikini als je grote borsten hebt en juist voor de push-up of triangel bikini als je borsten wat kleiner zijn. Als je graag bruin wordt zonder vervelende witte strepen, kun je het beste een bandeau bikini kiezen waarvan de bandjes vaak te verwijderen zijn. Bikini’s zijn ideaal als je graag zont en het niet erg vindt om wat meer huid te laten zien.

Strandkleding: zomers gekleed op de pier

Op zomervakantie of tijdens een dagje strand is lichte en comfortabele kleding ideaal. De hitte en al het zandstrand zijn in combinatie met strakke, zware kleding niet erg fijn. Gelukkig is er genoeg strandkleding ook nog erg modieus en mooi. Je kunt je snel en makkelijk omkleden, als je bijvoorbeeld even een ijsje wilt halen: trek snel je luchtige strandjurk aan over je bikini en paradeer maar naar de strandtent! Een pareo is ook ideaal om mee naar het strand te nemen. Een pareo is super veelzijdig, je kunt hem knopen precies zoals jij het mooi vindt. Bovendien neemt een pareo haast geen ruimte in in je tas, super handig! Bind hem om als rok, jurk of zelfs als harembroek! Strandbroeken moeten comfortabel en elastisch zijn en kun je ook gewoon dragen in een restaurant na een dag strand. Het luchtige materiaal zorgt ervoor dat je het niet veel te warm krijgt. Ook strandjurkjes kunnen gemakkelijk heel de dag door gedragen worden. Er zijn een heleboel verschillende varianten verkrijgbaar: van kort tot maxi. Strandjurken zijn erg charmant en perfect voor dames die graag heel vrouwelijk gekleed zijn. Een andere goede combinatie is een strandshirt met een strechy hotpants. Hierin kun je nog steeds je mooie bruine benen showen.

Waar ga je naartoe?

Voor de keuze van perfecte badkleding, kijk je niet alleen naar welke bikini bij je figuur past of welke je mooi vindt, je moet ook rekening houden met waar je naar toe gaat.

Strandvakantie in Brazilië

Shoppen in Saint-Tropez

Voor de verfijnde look van de Côte d’Azur kies je badmode met een retro look. Bijvoorbeeld vrouwelijke bloemenprints, plaidprints of polkadotprints zijn een erg goede keus. Combineer het met een grote zonnehoed en een maxi-rok voor de ultieme elegante uitstraling. Een zwarte cat-eye zonnebril is perfect voor de Franse klassieke look.

Sporten bij het meer

Tijdens een sportieve vakantie kun je het beste een tankini, monokini of badpak dragen. Deze blijven goed zitten en zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Als de zon zich achter de wolken verschuilt, kun je makkelijk even een strandbroek aanschieten om jezelf weer iets op te warmen. Een cap is erg fijn als je in de zon actief bezig bent, zo loop je geen zonnesteek op.

Vakantie in de tropen

Etnische prints zijn al een tijdje niet meer weg te denken uit de badmode. De stijl mix van Indiase, Arabische of Aziatische elementen geven vrijwel alle badkleding een glamourous en aparte touch. Het is wel beter om niet te veel prints door elkaar te dragen. Kies een print en combineer dit met effen kleuren. Draag een stro hoed bij je outfit om jezelf te beschermen tegen de felle zon.

Surfvakantie in Australië

Met een mixkini zie jij er super hip uit tussen de hoge golven in Australië. Combineer een perfect passend broekje met een goedzittende tankini of strakke bikinitop, alles moet natuurlijk goed blijven zitten. Kies mooie pasteltinten of streepjes prints voor je strandkleding, dit past goed bij de nonchalante surferslook.

Reiniging en onderhoud: zo blijft je zwemkleding langer mooi

Om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk plezier hebt van je badkleding, moet je de badkleding goed verzorgen! Laat je bikini nooit nat in je strandtas zitten, de vochtige stof gaat broeien in je tas. Dit veroorzaakt nare geurtjes en de stof wordt poreus en kan gaan vlekken. De vochtige stof in een donkere gesloten tas is natuurlijk een perfecte broeiplek voor bacteriën. Spoel je bikini na het zwemmen meteen uit, en was deze regelmatig met de hand. Vermijd wasverzachter, dit is niet goed voor de stretchy stof. Was ook niet te heet, dit is ook slecht voor je badkleding. Een temperatuur van 40 graden is warm genoeg om je badkleding weer schoon te krijgen. Stop je badkleding absoluut niet in de droger. Als je toch graag je badkleding in de wasmachine stopt, doe het dan in een waszakje en kies een wasprogramma voor fijne was.

Conclusie: voor iedere vrouw en type vakantie is er een bijpassend type badmode

Met de juiste badmode kun jij optimaal genieten van jouw vakantie of stranddag. LASCANA heeft genoeg keuze in mooie badmode: bikini’s, badpakken en strandmode. Goedkope badmode kun je het beste vinden in de sale! Geniet zo lang mogelijk van jouw favoriete badmode door deze goed te verzorgen.

Bikini's: populaire cupmaten

Bikini's cup AABikini's cup A, bikini's cup B, bikini's cup C, bikini's cup D, bikini's cup E, bikini's cup F, bikini's met grote cupmaat.

Bikini's: populaire kleuren

Zwarte bikini's, rode bikini's, gele bikini's, roze bikini's, blauwe bikini's, groene bikini's en bruine bikini's.

Badpakken: populaire cupmaten

Badpakken cup D, badpakken cup E, badpakken cup F, badpakken met grote cupmaat.

Badpakken: populaire kleuren

Zwarte badpakken en blauwe badpakken.

Tankini's: populaire cupmaten

Tankini's cup D, tankini's cup E, tankini's grote cup.

Tankini's: populaire kleuren

Zwarte tankini's en blauwe tankini's.

Grote maten badmode

Bij LASCANA vind je ook badmode in grote maten. Bekijk ook alle grote maten badmode.