638 artikelen

Tips en trends rondom bh’s

Inhoudsopgave

Niet de grootte telt, maar de verpakking
Type A: kleine borsten (cup AA tot B)
Type B: middelgrote borsten (cup B tot D)
Type C: grote borsten (vanaf cup D)
Het bepalen van je bh-maat: Met deze tips slaag je
Problemen met de pasvorm? Zo past jouw bh goed
Bh’s online kopen bij LASCANA

Niet de grootte telt, maar de verpakking

Je hebt nieuwe lingerie besteld. Vol vreugde open je het pakje. Uit verpakking komt een kleine, maar fijne selectie van verschillende bh’s tevoorschijn. De modellen moeten er niet alleen mooi en elegant uitzien, maar ook perfect passen. Daarom probeer je de bh’s aan. De push-up bh tovert direct een prachtig decolleté. In een bh met voorgevormde cups voel je je heel comfortabel en worden je borsten subtiel gemodelleerd. De kanten balconette bh geeft je een verleidelijke look. Welke bh voor jouw borsten geschikt is en hoe je jouw bh-maat kunt bepalen, lees je hier.

Type A: kleine borsten (cup AA tot B)

Normaliter ondersteunt een bh de borsten en geeft deze grip. Bij vrouwen met een kleine cupmaat zijn deze functies echter niet van belang. Hier draait het vooral om het model en decoratieve doeleinden. Kleine borsten komen bijvoorbeeld in een bh zonder beugel, triangel bh, bandeau bh of een bralette prachtig uit. Beugel bh’s geven de borsten een mooie vorm. Voor iets meer volume kun je kiezen voor voorgevormde bh’s die zich kenmerken door licht verstevigde cups. Wil het optische laten lijken alsof je een paar cupmaten meer hebt? Ga dan voor een push-up bh

Type B: middelgrote borsten (cup B tot D)

Bij vrouwen met een gemiddelde borstomvang ziet bijna elk model bh er flatterend uit. Jouw persoonlijke voorkeuren zijn vooral van belang. Is de ondersteunende rol van bh’s voor jou belangrijk? Dan zijn bh’s met beugel of voorgevormde bh’s zoals T-shirt bh’s een geschikte keuze. Zij vormen de borsten en geven ze een natuurlijke ronde vorm. Wil je een nog natuurlijker decolleté? Kies dan voor een bh zonder beugel. De softcups zorgen voor een zeer comfortabel gevoel. Zelfs in een strapless bh zijn middelgrote borsten in goede handen. Dit model biedt je voldoende steun en is onmisbaar wanneer je een strapless top draagt. Ook geschikt is een balconette bh. Deze lift de buste lichtjes wat er bij tops met een lage halslijn heel vrouwelijk uitziet. Met een push-up bh zorg je voor meer volume.

Type C: grote borsten (vanaf cup D)

Voor vrouwen met een grotere borstomvang is het belangrijk dat hun bh een ondersteunende rol vervult. In beugelbh’s of bh’s met voorgevormde cups, zoals T-shirt bh’s zijn goede opties voor dames met vollere borsten. De borsten worden op subtiele wijze gevormd en krijgen zo een natuurlijke, ronde vorm. Wil je jouw borsten optisch kleiner laten lijken? Gebruik dan een minimizer bh. De speciale pasvorm zorgt voor een verkleinend effect. Als je wat meer inspannende activiteiten wilt verrichten, kun je het beste kiezen voor een bh met ontlastende kenmerken. Deze modellen hebben een hoge brug, beugelloze softcups, een brede borstband en brede schouderbanden. Deze brede bandjes hebben het voordeel dat ze niet in je schouders snijden.

Het bepalen van je bh-maat: Met deze tips slaag je

De juiste cupmaat draagt niet alleen bij aan het je welzijn, maar kan ook gezondheidsproblemen voorkomen. Deze problemen kunnen rugklachten en hoofdpijn zijn, maar ook blauwe plekken en vervorming van de borst. Hier leer je stap voor stap hoe je jouw bh-maat kunt bepalen.

De betekenis van cijfers en letter

De maat van een bh bestaat uit een nummer en een cijfer. Het nummer geeft de onderwijdte weer. Dit zijn vrijwel altijd waardes tussen de 65 en 110 cm. De letter staat voor de cupmaat. Daarbij is de grootte van de borstomvang alfabetisch aangegeven van A tot K. Echter, de standaard bh’s zijn er vaak tot en met cup F. Hoe groter de borst, hoe later de letter in het alfabet voorkomt. Met andere woorden, een A staat voor kleine, C voor middelgrote en K voor zeer grote borsten.

Zo bepaal je jouw cupmaat

Om je bh-maat te berekenen, moet je eerst je onderwijdte en borstomvang bepalen.

  • Bepaal je onderwijdte: Meet met een meetlint de omvang direct onder je borsten. ER mag geen speling tussen je huid en het meetlint zitten, maar trek het meetlint ook niet te strak aan. Je moet normaal kunnen ademen. Lees het getal op het meetlint af, bijvoorbeeld 73 centimeter, en rond deze af naar het dichtstbijzijnde vijftal. In dit geval is dat 75 cm. Dit is het eerste deel van je bh-maat.
  • Meet je borstomvang: Meet je borsten op het volste punt en houd de band vast onder je oksel. Houd het meetlint losjes vast, je mag de borsten tijdens het meten niet vervormen of platter drukken.
  • Bepaal je cupmaat: Trek de waarde van de onderwijdte van de waarde van de borstomvang af. Als het 10 cm of minder is, heb je een cup A nodig, tot 15 cm een cup B, tot 17,5 cm een cup C, tot 20 cm een cup D en tot 22,5 cm een cup E. Is de onderwijdte bijvoorbeeld 95 cm en de borstomvang 78 cm, dan is het verschil hiertussen 17 cm, wat overeenkomt met een C-cup.

Problemen met de pasvorm? Zo past jouw bh goed

Een bh mag niet snijden of drukken. Doet hij dit toch, dan past de bh waarschijnlijk niet goed. Controleer de onderste band, de schouderbandjes, de cups, de zij- en achterkant en de middenbrug van je bh’s. Hoe je kunt weten of deze goed passen, lees je hier:

Schuift de bh? De onderste band biedt ondersteuning.

De onderband zou het grootste deel van het gewicht moeten dragen. De schouderbandjes zijn er idealiter om de borsten extra steun te geven. Om deze reden zou de onderste band niet moeten schuiven en glijden als je beweegt. Hoe weet je of de onderband past? Deze moet horizontaal rond het lichaam zitten en de rug mag niet hoger zijn dan de voorzijde. Als de onderband te wijd is, dan schuift deze meestal aan de achterkant omhoog.

Snelle oplossing: snijdende bh-bandjes?

De schouderbandjes zijn niet de belangrijkste steun-elementen van een bh. De borst wordt het meest ondersteund door de onderste band. Hoe moeten bh-bandjes zitten? Ze moeten stevig zitten, en niet te strak of te los zijn. Als de bandjes te strak zijn, kunnen ze ongemakkelijk in de huid snijden. Dit kun je merken aan blauwe plekken en roodheden op de schouders. Als de banden te los zijn, gaan ze glijden. Als de bandjes snijden, is het ook mogelijk dat de onderband te los zit zodat het gewicht van de borsten door de schouderbanden moet worden opgevangen. Je kunt dan de bh strakker sluiten.

De cup-check: Is je bh te groot of te klein?

Een bh bestaat uit twee gevormde cups die met elkaar in verbinding staan. Hoe weet je of de cups goed passen? De cups moeten de borst netjes omsluiten. Ze moeten niet te krap aanvoelen of juist openstaan. Als de cups op het decolleté liggen, past de bh perfect. Zijn de cups te klein en passen je borsten er niet goed in, dan de beugel blauwe plekken veroorzaken.

Als de beugel middenvoor uitsteekt

Ee beugel middenvoor is het verbindingsstuk van de twee cups. Hieraan kun je afleiden of een bh goed past. Waar moet je op letten? Het middenstuk moet op de buste liggen. Steekt hij uit of zit hij los van de huid, dan is de bh te klein. Als het middenstuk te breed is dan worden de borsten opzij geschoven en kunnen de randjes onaangenaam in de huid drukken.

Dit is hoe de bh goed past: De zijkant en rug verraden het

De twee zijkanten van de bh komen op de rug samen door middel van de bh sluiting. Door deze verbinding ontstaat het rug-deel. Zowel de zijkanten als de achterkant mogen niet snijden of drukken. Waaraan herken je of de bh goed zit? Het rug-deel moet horizontaal onder de schouderbladen zitten. Als dit niet het geval is, wordt de achterkant omhoog getrokken en heeft hij een kromme vorm. Enerzijds kan de reden hiervoor zijn dat de onderband niet strak genoeg zit. Anderzijds kunnen de borsten te zwaar zijn en de bh naar voren trekken. Je moet dan voor een stabielere cup kiezen.

Bh’s online kopen bij LASCANA

Om een bh goed te laten passen, moet je de juiste maat hebben. Alleen zo kan de bh zijn rol correct vervullen en de borst ondersteunen, vormen en mooi laten uitkomen. De pasvorm is van cruciaal belang bij het kiezen van jouw nieuwe bh. Of je nu kleine, middelgrote of grote borsten hebt – voor elke cupmaat is een bh-model te vinden dat flatteert. Bij LASCANA kun je gemakkelijk jouw perfecte bh online bestellen.