Grote maten

Stijlvol gekleed met grote maten dameskleding

Modieus met een maatje meer

Voor modieuze dames met een maatje meer is er genoeg kleding te vinden. En net zo hip als alle andere kleding. Zorg dat je kleding kiest die bij je figuur past. Heb je wat bredere heupen? Draag dan geen broeken met strepen en een opvallende ceintuur. Vrouwen met een vollere buik kunnen beter geen heupbroeken dragen of strakke T-shirts. Lange shirts en getailleerde jasjes zijn geschikter, omdat ze je slanker doen lijken. Benadruk juist de mooie delen van je lichaam waar je trots op bent. In de webshop van OTTO vind je elegante en stijlvolle kleding voor vrouwen met een maatje meer. Modieuze kleding met een goed draagcomfort en voor allerlei gelegenheden. Ook kun je bij OTTO terecht voor bijpassende schoenen en accessoires.

Goed draagcomfort

Naast stijl en de juiste kleding, is het draagcomfort van grote maten dameskleding belangrijk. De kleding moet comfortabel zitten, zodat je de hele dag goed en lekker kunt bewegen. Zorg ervoor dat de kleding niet te strak zit. Kies bijvoorbeeld voor een elegante wijde tuniek of een blouse met wijdere mouwen. Dit biedt een goede pasvorm, omdat de stof niet te strak zit om je lichaam. Je voelt je dan vaak lekkerder in de kleding die je draagt. Dit straal je automatisch uit naar de buitenwereld, mensen zullen je eerder beschouwen als een zelfverzekerde en stijlvolle vrouw.

Kledingtips

Er is volop keuze in grote maten dameskleding. Soms is het echter lastig de juiste kleding te kiezen, die je figuur op de juiste manier laat uitkomen. Daarom zullen we wat tips en kledingadviezen geven, zodat je met een grotere maat stijlvol voor de dag kunt komen.

  • Draag donkere kleuren. Donkere kleding kleed af, waardoor je slanker lijkt. Natuurlijk is het in de zomer leuk om vrolijke kleuren te combineren, maar ga dan voor een donker kledingstuk in combinatie met kleur. Zo kleed een mooie zwarte jurk af. Combineer deze dan met gekleurde schoenen en of een gekleurd getailleerd jasje.
  • Draag katoenen kleding. Katoenen kleding is soepel en zit niet strak om je lichaam. Dit in tegenstelling tot stretch kleding. Veel dames met een grotere maat denken dat stretch kleding ideaal is om je figuur te accentueren. Maar stretch materiaal is juist strak en stug. Meestal geeft het een benauwend gevoel, kun je er minder goed in bewegen en ga je gauw transpireren.
  • Kies de juiste maat. Weet wat je maat is en probeer ook kleding in die maat te kiezen. Te kleine of strakke kleding benadrukt de vollere delen van je lichaam en vetrolletjes. Maar ook te wijde kleding is uit den boze. Wijde kleding verhult niet, zoals velen wel denken. Een te grote en wijde blouse of broek accentueert je lichaamsdelen niet, waardoor je voller lijkt. Het gaat er om dat je een slank silhouet creëert. Kies daarom kleding in de juiste maat en met een goede pasvorm.
  • Laat mooie lichaamsdelen zien. Vollere vrouwen kunnen er net zo hip uitzien als vrouwen met een maatje minder. Leg de nadruk op mooie lichaamsdelen. Heb je lange benen? Laat deze zien met een wat strakkere broek of een stijlvolle jurk. Ben je juist trots op je borsten, leg dan het accent op je bovenlichaam. Kies een leuke top die de aandacht trekt of maak gebruik van accessoires. Draag bijvoorbeeld een mooie opvallende ketting.