Strandkleding

Tips en trends voor strandmode

Deze items zijn onmisbaar voor een perfecte strandvakantie

Trek je schoenen en uit en stap in het zand! Voor veel mensen begint een vakantie pas echt op het strand. Het geluid van de golven, het warme zand onder je voeten, de geur van zonnebrandcrème op je huid en zeemeeuwen in de lucht garanderen je een instant gevoel van rust en geluk. Met de juiste strandmode is je dag op het strand perfect en nooit meer te vergeten. Hier kun je alle tips over strandkleding vinden, hoe je dit het beste kan combineren en de trends van dit moment.

Goed gekleed op het strand: hierop moet je letten

Moderegel nummer één: strandkleding moet los en comfortabel zitten en makkelijk om aan en uit te trekken. Want na een duik in het water begint je buik snel te rommelen en een strakke bikini is niet altijd even geschikt voor in de strandbar of het café. Voor dit probleem biedt strandkleding een makkelijke oplossing. Wat je bijvoorbeeld kunt doen is snel even een pareo omslaan. Een pareo is te dragen als rokje of als jurkje. Een strandtuniek is hier ook ideaal voor. Sportieve types dragen graag een luchtig jumpsuit of een comfortabele linnen broek. Als je graag vrouwelijk gekleed bent, kies dan voor een mooie maxi-rok. Daarmee voel je je zelfs in hele hoge temperaturen erg fris en comfortabel, zolang de kleding gemaakt is van lichte stoffen als linnen, viscose of katoen. Deze stoffen hebben een hoog draagcomfort. Vergeet niet goed na te denken over je schoenkeuze. Sandalen, slippers of muiltjes zijn snel en makkelijk aan en uit te trekken en zijn daarom ideaal voor een dagje strand. Om de nodige spullen mee te nemen, heb je natuurlijk ook een geschikte strandtas nodig. Drankjes, handdoeken, tijdschriften en zonnebrandcrème kun je makkelijk in een mooie strandtas meenemen. Zo heb jij alles bij de hand voor jouw perfecte stranddag.

Zo val jij goed op met je prachtige strandoutfit

Wil je graag hoofden laten omdraaien als jij voorbij loopt? Combineer dan een sexy mini rok of hotpants met een off-shoulder shirt of haltertop in opvallende kleuren. De off-shoulder top laat je schouders en rug erg mooi uitkomen. Modeliefhebbende vrouwen kiezen voor een stijlvolle en vrouwelijke maxi-rok in combinatie met een delicate top met spaghettibandjes. Maak het af moet een slappe (stro) hoed.

Trendy op het strand: wat moet je deze zomer dragen?

Strandmode is erg gevarieerd en voor iedereen is er wel iets passends te vinden. Als je graag een romantische kledingstijl draagt, kies je voor lichte fladderige stoffen met bloemenprintje en pastelkleuren. Ook paisley printen in jaren ’70 stijl zijn in de mode, te vergelijken met een hippie-stijl! Luipaard- en zebraprints kunnen ook nog steeds gedragen worden, mits je het stijlvol combineert. Trendy kleuren zijn roze, oranje en geel. Bij strandmode kun je makkelijk voor een opvallend kleurtje kiezen, maar zwart en wit blijven klassiek en stijlvol. Sandalen, espadrilles en slippers ga je deze zomer veel zien in zwart en zandkleuren. Ook metallic accenten zijn populair.

De musthaves voor op het strand

Met een luchtig bloemenjurkje, een bandeau maxi-jurk of een tuniek met mooie print zie je er meteen fantastisch uit in een beachclub. Luchtige culotte broeken zijn perfect voor de zomer van 2018, combineer dit met bijvoorbeeld een gehaakte (bikini) top. Espadrilles en sandalen zijn ideaal om comfortabel de dag door te komen. Een donkere zonnebril geeft je een classy look en een mooie flaphoed maakt je look nóg vrouwelijker en chiquer. Kies een strandtas die je mooi vindt en goed bij je outfit past. Vergeet ook nooit je zonnebrandcrème en een fles water mee te nemen, in het warme weer droog je snel uit! En natuurlijk heb je ook nog een mooi badlaken nodig om lekker op te kunnen liggen en zonnen. Kies een effen handdoek als je houdt van stijlvol en simpel, als je juist een zomers printje wilt ga dan voor een vrolijke bloemen- of streepjesprint.

Conclusie: charmant op het strand met mooie en comfortabele strandkleding

De perfecte strandoutfit biedt je ook tijdens zomers hete temperaturen een groot draagcomfort. Kies strandkleding waar je je goed in voelt en ga voor kleuren die mooi bij je staan. Vergeet niet om aan mooie accessoires te denken! Het materiaal moet luchtig en comfortabel zijn, zoals linnen, viscose en katoen. Met de perfecte strandoutfit beleef jij een prachtige stranddag!

Populaire zoektermen

Strandjurkjes, Jumpsuits, Shorts en zomerbroeken, Shirts en tunieken, Rokken en pareo's, Goedkope strandjurkjes, Goedkope jumpsuits