Soorten bh's


balconette bh
   
Balconette bh

De balconette bh heeft een lage en brede halslijn, waardoor je een diep decolleté kan creëren. Gepaard met de grote steun van onderen geeft de balconette bh je een mooie buste. De balconette bh kenmerkt zich ook door de bandjes die ver uit elkaar staan. Hierdoor komen je hals en schouders mooi uit. Een ander pluspunt van deze bh is dat deze door de lage uitsnede onzichtbaar is onder je kleding! Vaak kun je er ook een strapless bh van maken door de bandjes eraf te halen.


bandeau bh
   
Bandeau bh

De bandeau bh heeft dezelfde vorm als de balconette bh. Ook bij deze bh bedekken de cups niet de volledige borst. Gepaard met de ondersteuning van de beugel geeft dit een mooi decolleté. In tegenstelling tot de balconette bh, heeft de bandeau bh nooit bandjes. Deze bh kun je dus mooi onder je favoriete strapless jurkje dragen!


beugel bh
Beugel bh

Beugel bh’s zorgen met een gevormde beugel voor een mooie rond decolleté. De beugel geeft daarnaast ook extra ondersteuning en zorgt ervoor dat de lingerie netjes blijft zitten. Beugel bh’s zijn er in verschillende soorten: balconette bh, bandeau bh, minimizer bh, halter bh, push-up bh en t-shirt bh.


bustier
Bustier

Bustiers hebben een bredere bh-band dan de gemiddelde bh. Dit doet de bustier enigszins lijken op een korset. Doordat een bustier vaak tot aan je taille komt, benadruk je meteen ook je taille. Daarnaast geeft de bredere bh-band ook meer steun van onderen aan je borsten. Veel bustiers zijn ook als topje te dragen in de zomer, mits ze vulling hebben natuurlijk!


bh zonder beugel
Bh zonder beugel

Een enorm voordeel van bh’s zonder beugel is dat ze vaak meer comfort bieden. Deze bh’s bieden toch voldoende steun door de stevige stof waarvan ze gemaakt zijn. Let bij deze bh’s wel goed op dat ze echt perfect passen, anders geeft de bh je niet de optimale steun die deze zou kunnen bieden. Deze bh is uitermate geschikt voor vrouwen die op zoek zijn naar meer comfort.


halter bh
Halter bh

Wat halter bh’s zo uniek maakt, is dat ze niet twee bh-bandjes, maar één bh-bandje hebben. Met één bh-bandje om je nek en een beugel krijg je alle steun die je nodig hebt. Je hebt hierbij geen last van afzakkende bandjes, ideaal! Ze zijn perfect om te dragen onder tops met blote schouders of een blote rug.


minimizer bh
Minimizer bh

De minimizer bh bedekt de gehele borst met strakke, elastische stof. Hierdoor lijken de borsten 1 à 2 cupmaten kleiner dan ze werkelijk zijn. De bh zorgt er namelijk voor dat de borst meer verspreid wordt, waardoor je boezem er minder omvangrijk uit ziet. Perfect voor vrouwen met vollere borsten!


push-up bh
Push-up bh

Met dikke vullingen en een beugel geven push-up bh’s je een volle cup. Ze duwen je borsten omhoog waardoor ze mooi vol lijken. Ze lijken niet alleen groter, maar worden ook dichter tegen elkaar geduwd, wat de borsten extra accentueert. Zijn je borsten niet even groot? Haal dan bij de cup van de grotere borst de vulling eruit. Zo kun je eindelijk een perfect zittende bh vinden!


sport bh
Sport bh

Sport bh’s zijn speciaal gemaakt om goede ondersteuning te bieden tijdens intensieve activiteiten. Als je sport zonder goede ondersteuning kunnen je borsten gaan hangen. Sport bh’s hebben meerdere gradaties van ondersteuning: low, medium en high support. Een sport bh met een lage ondersteuning is geschikt voor sporten met een lage intensiviteit, zoals golfen of yoga. Een sport bh met een medium ondersteuning is geschikt voor wat intensievere sporten zoals dansen. Sport bh’s met een hoge ondersteuning zijn geschikt voor hele intensieve sporten zoals hardlopen. Naast de intensiviteit is het materiaal ook belangrijk bij sport bh’s. Katoenen sport bh’s absorberen zweet. Dit zorgt ervoor dat je nat blijft en de lichaamstemperatuur daalt. Kies dus voor een sport bh van ademend materiaal.


triangel bh
Triangel bh

In tegenstelling tot de andere bh’s hebben triangel bh’s geen ronde cups maar driehoekige cups. Deze bh is zeer geschikt voor vrouwen met wat kleinere borsten, aangezien triangel bh’s typisch wat minder steun bieden. De triangel bh heeft vaak namelijk geen beugel en geen vullingen. Deze bh’s zijn vaak net wat speelser dan andere varianten.


t-shirt bh
T-shirt bh

T-shirt bh’s zijn perfect om te dragen onder gladde stoffen als satijn en zijde. Hij is ervoor gemaakt om onzichtbaar te zijn onder alle kledingstukken. Dit komt doordat de bh’s erg glad en naadloos zijn, je zal ze daardoor niet zien onder t-shirts, blouses, jurkjes of andere kledingstukken. Door de voorgevormde cups zijn je borsten mooi rond en schijnen ook je tepels niet door.


voedingsbh
Voedingsbh

Voedingsbh’s zijn ontwikkeld voor nieuwe moeders die hun baby’s snel borstvoeding moeten kunnen geven. Doordat de cups makkelijk met één hand los te halen zijn, kun je overal gemakkelijk borstvoeding geven. Daarnaast geven voedingsbh’s ook comfort en steun aan je gevoelige borsten. Veel voedingsbh’s hebben non-slip bandjes en een sterke band op de rug om extra ondersteuning te bieden.


voorgevormde bh
Voorgevormde bh

Alle bh’s met beugel en cups van foam zijn voorgevormde bh’s. Deze bh’s bieden extra ondersteuning en zorgen ervoor dat je borsten mooi rond ogen. Ze zijn er in alle soorten. Van kanten voorgevormde bh’s tot de meest simpele t-shirt bh’s.