Figuuradvies


Bij LASCANA worden lingerie en badmode voor vrouwen door vrouwen gemaakt. Het duurt bijvoorbeeld wel 1,5 jaar voordat een nieuw type bh is ontwikkeld, omdat alle details perfect moeten zijn. Ondanks dat er bij het ontwikkelen van nieuwe modellen overal aan gedacht wordt, kan het zijn dat je bh of bikini toch niet helemaal zit zoals je zou willen. Vaak past het type bh of bikini dan niet helemaal bij jouw figuur of borsten. Kom erachter welke lingerie en badmode het beste past bij jouw figuur!

figuuradvies

Peerfiguur

Vrouwen met een peer figuur hebben vollere bovenbenen en billen, wat hun heupen breder maakt dan hun schouders. Dit gaat gepaard met smalle schouders en een slanke taille.

Bij dit figuur is het goed om juist het bovenlichaam te benadrukken. Kies daarom voor een top in een felle kleur of print. Als je jouw schouders breder wil doen lijken is een bandeau bikini het model voor jou. Wil je juist je borsten wat meer volume geven? Ga dan voor een push-up bikini of een top met franjes of ruches.

Ook bij bh’s zijn er modellen die je schouders breder doen lijken. Zorg dat je een bh draagt die veel steun biedt en je borsten naar buiten duwt, zo lijken je schouders breder en creëer je een mooie taille. Ook bh’s met bandjes die ver uit elkaar staan zorgen ervoor dat je schouders breder lijken. Voorbeelden van geschikte bh’s zijn balconette’s en bustiers. Je kan ook juist je heuper smaller doen lijken door een hoog uitgesneden slip te dragen. Deze zorgt ervoor dat je benen langer lijken, wat je heupen smaller doet lijken.


Diamant figuur

Een diamant figuur heeft een breder bovenlichaam in combinatie met smalle heupen en slanke benen.

Om jouw figuur helemaal in balans te brengen is het belangrijk om te focussen op het onderlichaam en het bovenstukje rustig te houden. Ga dus voor een bikini broekje in wilde print of met strikjes aan de zijkanten. Deze broekjes geven je heupen meer vorm. Je bikini topje kan hierbij dus het beste een effen kleur zijn. Halter bikini’s en bikini’s met brede bandjes laten je lichaam smaller lijken.

Ook bij de lingerie is het slim om slipjes te dragen met details aan de zijkant om zo je heupen te accentueren. Slips met brede zijkanten of een short laten je heupen ook breder lijken. Probeer dus een keer een string met details of een hipster! Om je bovenlichaam minder breed te laten lijken en je borsten goed te ondersteunen kun je kiezen voor een stevige beugel bh met brede bandjes of balconette bh.


Zandloper figuur

Een zandloper figuur wordt gekenmerkt door een duidelijke taille met heupen en borsten die in verhouding zijn. Vaak zijn de borsten aan de vollere kant.

Zandloperfiguren hebben geluk, zij kunnen namelijk veel verschillende soorten badmode en lingerie verdragen. Triangeltops, haltertops en badpakken met een diepe V-hals benadrukken je vrouwelijke rondingen. Als je wat grotere borsten hebt kun je het beste een voorgevormde bikinitop of beugelbikini kiezen, om je borsten meer steun te geven. Een slip met smalle zijkanten doet je heupen mooi uit laten komen.

Wat betreft lingerie staat jou bijna alles. Probeer dus verschillende stijlen uit en draag waar jij het fijnste in voelt!


Appel figuur

Een appel figuur wordt gekenmerkt door slanke benen en smalle heupen met vollere borsten. Vrouwen met een appel figuur hebben een voluptueus bovenlichaam.

Als je een appel figuur hebt kun je om je lichaam meer in verhouding te brengen je onderlichaam benadrukken. Een hoog uitgesneden bikinibroekje helpt hierbij. Deze laat namelijk je benen langer lijken en verlengt je bovenlichaam. Ook broekjes met printjes of felle kleuren helpen om het onderlichaam te benadrukken. Heb je liever dat je buik bedekt is? Ga dan voor een (corrigerend) badpak of tankini.

Het is bij een appel figuur belangrijk om stevige lingerie te dragen. Stevige stoffen en verticale lijnen houden alles het beste op zijn plek, waardoor je vormen mooi geaccentueerd worden. Body’s zijn hier zeer geschikt voor, deze zorgen dat je figuur mooi naar voren komt. Wil je graag je borsten accentueren? Kies dan voor een body met een diepe v-hals. Probeer ook bij je lingerie de aandacht wat meer te vestigen op het onderlichaam, om zo je figuur wat meer in verhouding te brengen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een rio-slip, string of slip in een felle kleur/print.


Atletisch figuur

Een atletisch figuur wordt gekenmerkt door een slanke bouw met smalle schouders en heupen die even breed zijn. Dit gaat gepaard met een onduidelijke taille en subtiele rondingen.

Zorg dat je met je bikini of badpak je borsten en heupen accentueert. Dit laat het lijken alsof je meer rondingen hebt. Bikinitops met ruches, franjes of drukke prints geven je bovenlichaam wat meer volume. Kies ook voor een triangel- of haltertop. Bikini’s met rechte bandjes benadrukken je rechte figuur, halter- en triangeltops breken dit op. Kies hierbij voor een broekje met strikjes of plooien aan de zijkant. Dit doet het lijken alsof je meer curves hebt.

Wat betreft lingerie kun je het beste gaan voor een push-up bh of een bustier. Deze doen je borsten groter lijken doordat ze goed om je borst heen zitten. Vermijd bh’s met kleine cups of een lage uitsnede, deze doen je borsten kleiner lijken. Doordat je smalle heupen hebt kun je alle slips wel dragen. Als je wat meer heup wil creëren kun je kiezen voor een slip met details aan de zijkant.

Borsten

Naast je figuur bepaalt de positie van je borsten ook welke soort bh het beste past. Deze meet je door twee vingers tussen je borsten te leggen. Passen ze er niet tussen? Dan zijn je borsten graag samen. Passen ze er goed tussen? Dan heb je een kleine afstand tussen je borsten. Passen er meer dan twee vingers tussen? Dan gaan je borsten hun eigen weg, er zit een grote afstand tussen.
borstpositieOok borstvolheid heeft invloed op het juiste model bh voor jou. De borstvolheid wordt bepaald door waar de meeste vorm zit bij je borsten. Zit de vorm vooral in het midden en aan de onderkant? Dan heb je een vollere onderkant en plattere bovenkant. Is de vorm goed verspreid over de borst? Dan heb je over de gehele borst een goede volheid. Als de vorm juist aan de onderkant zit, dan zit de volheid ook aan de onderkant. borstvolheid
In onderstaande tabel kun je aflezen welke bh het beste bij jouw borsten past. Let hierbij wel op dat dit advies gebaseerd is op de gemiddelde bh-maat in Nederland. Als je kleine of juist grote borsten hebt dan kan een push-up bh of een stevige beugel-bh juist beter zijn.
bh-advies

Het belangrijkste bij het kiezen van de juiste badmode of lingerie is dat jij je er goed in voelt. Draag wat je fijn vindt en wat jou zelfverzekerd maakt. Het gaat er uiteindelijk niet om hoe anderen jou zien, maar hoe jij jezelf ziet. Het is jouw wereld, het draait erom dat jij je zelfverzekerd voelt. Your world. Your rules.