Voedingsbh’s: de tips & trends!

De oncomfortabele zwangerschapsmaanden zijn eindelijk voorbij: je hebt jouw schattige wonder op de wereld gezet. Maar veel jonge moeders voelen zich oncomfortabel na de geboorte. Dit is niet vreemd! Je borsten zijn ineens een stuk groter nu je zwanger bent geweest en je lievelingsbh van voor de zwangerschap past helaas niet meer. Wat jij nu nodig hebt is een comfortabele, ondersteunende voedingsbh in jouw nieuwe bh maat. Jouw bh maat voedingsbh zal groter zijn dan de bh maat voor je zwangerschap, meer tips over de bh maat meten lees je verderop in deze informatieve tekst. Gelukkig voor jou hebben wij bij LASCANA veel mooie voedinsgbh’s in de aanbieding die niet alleen hartstikke comfortabel zitten maar ook nog eens prachtig verleidelijk zijn. Wij bieden jou een betaalbare voedingsbh in prachtige kwaliteit om te dragen tijdens de mooiste momenten van jouw leven. Bij LASCANA bieden wij jou een goede voedingsbh aan voor een goede prijs. Goedkope voedingsbh bij LASCANA: want een nieuwe baby is al duur genoeg!.

Inhoudsopgave

Waarom dragen vrouwen een voedingsbh?
Verschillende modellen voedingsbh’s
Hoe vind je de juiste grootte voor jouw voedingsbh?
Het beste materiaal
Verzorging van je voedingsbh
Conclusie

Waarom dragen vrouwen een voedingsbh?

Wanneer jouw pasgeboren kindje begint te huilen omdat hij of zij honger heeft dan moet je meestal snel handelen. Vaak gebeurt dit op onpraktische momenten waar je niet in de mogelijkheid bent om onmiddellijk je shirt en beha uit te trekken. Hiervoor zijn voedingsbh’s ontwikkeld. Het voordeel van een voedingsbh is dat de cups van de bh makkelijk te open zijn met één enkele hand door een clipje. Zo kun jij makkelijk overal borstvoeding geven.

Een zwangerschaps bh beschikt vaak over brede, non-slip bandjes die het gewicht van jouw borsten op een comfortabele manier ondersteunen. Vaak beschikken voedingsbh’s ook over een sterke band op de rug voor extra ondersteuning. In het bijzonder voor vrouwen met een snelgroeiende baby en grote borsten is dit een opluchting! Bij LASCANA bieden wij fijne voedingsbh grote maat aan zodat jij na jouw zwangerschap geen vervelende pijntjes hoeft te ervaren door jouw bh maar gewoon kunt genieten van de perfecte ondersteuning en mooie aansluiting.

Omdat je borsten soms een beetje melk kunnen lekker zijn borstpads in de bh vereist. Naast borstpads heb je ook voldoende ruimte nodig in je voedingstop. Veel modellen bij LASCANA hebben borstpads die ervoor zorgen dat jouw melk niet verder lekt dan de binnenkant van je bh. 

Verschillende modellen voedingsbh’s

Voedingsbh’s hebben een nogal stoffig imago. Vrouwen denken vaak dat ze veel te groot zijn en niet mooi aansluiten én absoluut niet verleidelijk zijn. Maar deze tijden zijn voorbij! Tegenwoordig bestaat het zwangerschapsondergoed vaak uit toffe bh’s met kanten afwerkingen die zeker verleidelijk te noemen zijn! Nog steeds draait het bij de voedingsbh natuurlijk om comfort en ondersteuning maar het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Bij LASCANA hebben wij voedingsbh’s in toffe kleuren zoals roze en paars die perfect matchen bij jouw positiekleding.

 1. Voedingsbh’s met clipsluiting: de absolute klassieker. Bij deze bh’s kun je met één hand de borst vrijmaken zodat de baby melk kan drinken. Bij het klassieke model voedingskleding is er een sluiting op de rug met op z’n minst drie verschillende haaklengtes zodat je de bh makkelijk kunt aanpassen aan de verschillende groottes van de borst op verschillende momenten tijdens de voedingsmaanden.
 2. Bh’s zonder te veel poespas. Deze voedingsbh’s lijken op sportbh’s en worden over je hoofd geschoven. Deze bh’s zijn speciaal geschikt voor vrouwen die haakjes en sluitingen als onprettig ervaren. Bij deze modellen schuif je de cup gewoon opzij wanneer je borstvoeding wilt gaan geven, super eenvoudig. Dit model is de perfecte voedingsbh voor de nacht omdat hij geen sluitingen bevat. Wil jij deze variant voedingsbh kopen? Vind jouw favoriete voedingsbh in ons assortiment.
 3. Borstvoedingsbustier. Ofwel zwangerschapshemd genoemd. Deze variant van positiemode is geschikt om je figuur mooi in vorm te brengen en is ook nog eens super praktisch. Bij deze variant is de bh ingebouwd in het hemd waardoor je als nieuwe moeder je niet helemaal hoeft uit te kleden om borstvoeding te gaan geven maar gewoon je hemd aan kunt houden. Een bustier is perfect voor vrouwen met kleinere borsten die een sterke melkstroom hebben: de cups bevatten voldoende ruimte voor borstpads, zodat je niet door je bh heen lekt en daarnaast zijn de zwangerschapsbustiers makkelijk te openen met één hand.

Hoe vind je de juiste grootte voor jouw voedingsbh?

 1. Als je op dit moment zwanger bent is dit waarschijnlijk ondenkbaar maar na de bevalling worden je borsten nog groter. Koop daarom geen bh in de eerste maanden na de zwangerschap want je borsten zullen in deze periode nog aan het groeien zijn.
 2. Koop in de laatste week voorafgaand aan de bevalling twee of drie voedingsbh’s, de bh maat voedingsbh, koop deze voedingsbh één of twee maten groter dan je huidige bh maat. Zo vind jij een fijne voedingsbh die perfect past bij jouw lichaam.
 3. Heb jij al een fantastische voedingsbh bemachtigd? Oefen dan eens met het openen van de cups als de baby nog niet geboren is. Het is handig als je dit onder de knie krijgt. Wanneer je dit voor het eerst gaat proberen wanneer de baby al geboren is en aan het huilen is omdat hij of zij honger heeft zal het moment veel stressvoller zijn en zal het openen moeizamer verlopen. Zo kun jij jouw baby perfect voeden met de beste voedingsbh.
 4. Kies voor een ‘stretch’ voedingsbh: wanneer je borsten groter groeien moet de bh een beetje meerekken zodat het niet meteen pijn gaat doen. Maar daarnaast moet de bh ook nog voldoende support geven wanneer je borsten wat kleiner zijn. Daarom is een bh met stretch de beste voedingsbh: deze geeft ondersteuning bij iedere grootte. Daarnaast is er in stretch bh’s altijd plaats voor bh pads welke absoluut onmisbaar zijn tijdens de borstvoedingsperiode.
 5. Kun je de breedte van de bh aanpassen aan de achterkant? Dit is een belangrijk punt bij het kopen van een zwangerschapsbh. Wanneer jij borstvoeding geeft zullen je borsten veranderen van grootte en het is erg fijn als je op dit moment de breedte van de bh kunt aanpassen. Hierdoor hoef je niet nog een extra voedingsbh aan te schaffen.
 6. Heel belangrijk bij het aanschaffen van een nieuwe bh zijn de bh bandjes. Deze moeten voldoende breed zijn zodat ze ondersteuning kunnen bieden. Daarnaast is een voedingsbh met brede bandjes een erg comfortabele voedingsbh Dit is in het bijzonder belangrijk voor vrouwen met grotere, zwaardere borsten en zorgt ervoor dat je rug niet te veel belast wordt.

Het beste materiaal

Het materiaal voor een voedingsbh moet erg zacht en rekbaar zijn. Daarom zijn voedingsbh’s meestal gemaakt van een katoenmix, dit is heerlijk zacht voor de huid en rekt goed mee. De meeste modellen voedingsbh’s zijn uitgevoerd met zachte cups. Voedingsbh’s gemaakt van katoen zijn bijzonder huidvriendelijk. De soepele stof neemt het vocht wat soms uit de borst druppelt op en hierdoor worden veel infecties voorkomen. Katoenen voedingsbh’s zijn zacht voor de huid en kunnen makkelijk schoongemaakt worden in de wasmachine. Kies voor de cups een variant met softe naden of als het mogelijk is een volledig naadloos mode. Dit zorgt voor meer draagcomfort en er is geen mogelijkheid dat het pijn gaat doen op je huid tijdens het dragen.

Naast katoen zijn modalvezels ook erg huidvriendelijk. Modalvezels kunnen veel vocht absorberen en voelen erg zacht aan, aan de huid. Voor een voedingsbh is modal ook erg comfortabel om te dragen omdat het erg licht is en fijn aanvoelt aan de huid.

Verzorging van je voedingsbh

Het materiaal van voedingsbh’s is erg zacht en stretchy. Het is dus belangrijk dat jouw fijnste voedingsbh z’n model behoudt na de eerste wasbeurt en er mogen natuurlijk geen gaatjes in komen. Houd daarom rekening met onderstaande tips en jouw voedingsbh zal in perfecte staat blijven verkeren.

 1. Vermijd de droger!
 2. Het is aanbevolen om voedingsbh’s van katoen te wassen in de wasmachine op 60 graden. Wanneer je kiest voor 30 of 40 graden blijven melkresten achter in het katoen van de bh en hierdoor blijven bacteriën achter. Wanneer je nog steeds twijfelt of alle resten verwijderd zijn uit de bh kun je altijd kiezen voor een extra handwasje.
 3. Om de vorm van de bh te behouden kun je deze het beste in een waszakje stoppen in een wasmachine die niet te vol zit.
 4. Heb jij een voedingsbh met beugel? Verwijder dan de beugel voor het wassen. De beugel kan namelijk losraken en jouw wasmachine beschadigen.

Conclusie

De voedingsbh is een onmisbaar item voor jonge moeders. Bij LASCANA bieden wij prachtige modellen aan waardoor jij er fantastisch uit zult zien tijdens het borstvoeden.

Nog een aantal belangrijke punten die je niet mag vergeten:

 1. Zorg ervoor dat de bh comfortabel zit. Wijde, anti-slip bandjes helpen hierbij. Ook een extra band op de rug kan jou meer ondersteuning geven.
 2. Zijn jouw borsten iets groter? Kies dan voor een bh met maximale ondersteuning.
 3. Merk jij dat er vaak wat melk uit je borsten ontsnapt? Kies dan voor een bh met ingebouwde pads. Deze absorberen dit kleine beetje melk.
 4. Kies comfortabel, zacht en stretchbaar materiaal. Heb jij een hele gevoelige huid? Kies dan voor een bh met zoveel mogelijk katoen. Kan jouw huid wel tegen een stootje? Dan kun je ook kiezen voor bh’s met gemixte materiaalsoorten.
 5. Was de bh in de wasmachine op 60 graden zodat alle overgebleven melkresten verwijderd worden.