Keurmerken

   
Cotton made in Africa

Cotton made in Africa bevordert de teelt van duurzaam katoen in Afrika en levert zo een belangrijke bijdrage aan de bestrijding van armoede en de bescherming van het milieu op dit continent. De boeren leren efficiënte en milieuvriendelijke teeltmethoden, waardoor ze een hogere oogstopbrengst realiseren die zowel het milieu als hun gezondheid ontzien. De levensomstandigheden van de Afrikaanse katoenboeren en hun families verbeteren en door dit initiatief te ondersteunen draagt LASCANA bij aan een betere toekomst voor Afrika.

De Organic Content Standard 100 (OCS 100)

Bij LASCANA vind je textielproducten die voldoen aan de criteria van de Organic Content Standard 100 (OCS 100). OSC-producten zijn gemaakt van 100% bio-katoen. Het biologische katoen wordt verbouwd met behulp van methoden die een lage impact hebben op het milieu. Controle van de volledige productieketen door onafhankelijke partijen zorgt ervoor dat er in het eindproduct geen ‘gewoon’ katoen is verwerkt.

De Organic Content Standard blended (OCS blended)

Textielproducten waar ten minste 5% bio-katoen in verwerkt is, krijgen het logo ‘Organic Content Standard blended’ (OCS blended). Bij LASCANA krijgt het artikel dit logo echter pas als het textiel uit minimaal 50% bio-katoen bestaat. Het biologische katoen wordt verbouwd met behulp van methoden die een lage impact hebben op het milieu. Controle van de volledige productieketen door onafhankelijke partijen zorgt ervoor dat er bij LASCANA nooit meer dan 50% ‘gewoon’ katoen in het artikel met dit logo is verwerkt.

De Global Organic Textile Standard

Textielproducten met dit logo voldoen aan de criteria van de Global Organic Textile Standard (GOTS). Het bio-katoen is verbouwd en verwerkt volgens strenge ecologische regels. Het productieproces wordt tot aan het eindproduct gemonitord en vastgelegd. Een voorwaarde voor het GOTS-logo is een transparante en verplichte certificering van elke partner in het productieproces.

De Global Recycle Standard

De Global Recycling Standard (GRS) is een internationaal geldend keurmerk voor textielproducten die zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Het GRS-logo garandeert dat het gebruikte materiaal van gerecyclede grondstoffen is gemaakt. Dit gebeurt door de certificering van leveranciers en door controle van de goederenstromen. De GRS waarborgt de handhaving van sociale minimale standaards (zoals veiligheid op de werkplek en het verbod op kinderarbeid) en de inachtneming van ecologische basisprincipes.

Fairtrade

Het katoen van dit product komt van Fairtrade-gecertificeerde organisaties uit Afrika of Azië. De katoenboeren ontvangen voor hun oogst een eerlijke prijs die in verhouding staat tot de werkelijke productiekosten. Daarnaast ontvangt de boer een fairtrade-premie voor de financiering van maatschappelijke projecten, zoals het verbeteren van de lokale infrastructuur of voor de bouw van een school of ziekenhuis. Fairtrade verbiedt dwangarbeid en illegale kinderarbeid. Het gebruik van pesticiden en chemicaliën wordt verminderd en het gebruik van genetisch gemanipuleerde zaden is verboden. Met deze regelgeving wordt de biologische teelt gestimuleerd.

EU Ecolabel

Het EU Ecolabel is het Europese milieukeurmerk voor non-foodproducten en diensten met als doel om duurzamere productie en consumptie te stimuleren. Het keurmerk is erkend door alle landen van de Europese Unie. Producten en diensten met het EU Ecolabel zijn geproduceerd met een lagere milieubelasting van:

  • grondstoffen
  • energie
  • water
  • schadelijke stoffen
  • afval
  • verpakking

 

Seal of Approval voor allergievriendelijke producten

Seal of Approval is een keurmerk van de Britisch Allergy Foundation voor artikelen waarbij aangetoond is dat deze allergenen tegengaan, verminderen of zelfs verwijderen.Eco-DECT - draadloze telefoons

Toestellen met het Eco-DECT-symbool verminderen de blootstelling aan straling doordat het basisstation niet uitzendt in stand-bymodus. De hoeveelheid straling past zich automatisch aan; hoe dichter je bij het basisstation in de buurt bent, hoe minder straling het toestel uitzendt. Bovendien verbruiken Eco-DECT-toestellen weinig stroom ten opzichte van ‘normale’ telefoons.

bluesign®

De bluesign®-standaard werkt via het zogenaamde ‘Input Stream Managementsysteem’ dat milieu, gezondheid en veiligheid in de gehele textiele productieketen bevordert. Het systeem heeft één standaard om de veiligheid van consumenten te garanderen, water- en luchtvervuiling te verminderen en efficiënt gebruik van grondstoffen te stimuleren. Het hoofddoel is om milieuschade te minimaliseren en het efficiënt gebruik van grondstoffen in de totale textielproductieketen te optimaliseren.

Cradle to Cradle®

Cradle-to-Cradle® wordt vertaald als ‘van wieg tot wieg’ en beschrijft daarmee een productiemethode met als doel om gebruikte materialen voor mens en natuur te behouden. Producten mogen dit keurmerk dragen wanneer ze uit milieu-neutrale, gezonde en recycle- of composteerbare materialen bestaan. De producten en de daarin gebruikte materialen belanden na hun leven niet in het afval, maar worden hergebruikt of teruggeleid in de natuur.

​​

 Terug naar GOODproduct